Technisch schrijven

Entecst is gespecialiseerd in technisch schrijven. We schrijven over onder meer machinebouw, industriële productie en voertuigtechniek en maken ook complete publicaties, inclusief afbeeldingen en grafische afwerking. Het technisch schrijven kan bestemd zijn voor uiteenlopende toepassingen: van handleiding tot brochure, van artikel tot persbericht of van leerboek tot kennissysteem. Ook verzorgen we de gehele redactionele inhoud van vakbladen en relatiemagazines.

Technisch artikel schrijven

Entecst hanteert diverse methodes om een technisch artikel te schrijven: een interview ter plaatse, een telefonisch interview, eigen onderzoek of een combinatie hiervan. De meeste artikelen schrijven we in opdracht van industriële vakbladen. Daarnaast leggen we voor industriële bedrijven hun specialisme vast in een technisch artikel of ‘white paper’, dat het bedrijf vervolgens op zijn website plaatst of op een andere manier in de publiciteit brengt.

tech schrijven

Overige technische teksten

Het doel van een technische tekst of publicatie kan ook zijn om de kennis vast te leggen die vaak op allerlei manieren binnen een bedrijf verspreid aanwezig is. Entecst verzamelt die kennis en maakt er een overzichtelijk kennissysteem van. Deze systemen zijn opgebouwd uit technische teksten, aangevuld met verhelderende afbeeldingen en schema’s. Ze worden zowel digitaal als op papier gebruikt, onder meer om nieuwe werknemers snel in te werken. Voor het technisch onderwijs stellen we lesmateriaal samen, zoals theorie- en praktijkboeken.

Meer technisch schrijven:

>>>Technische handleidingen
>>>Technisch vertalen

“Goed leesbare
technische content...
Dát is ons vak.”

HANS HARLé

Contact

Entecst Technical Communication
Entecst BV
Postbus 7052, 5605 JB  Eindhoven 
Croy 7B, 5653 LC  Eindhoven
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tel: + 31 40 - 33 33 000